Een vederlicht vogeltje sluit 2016 af

  • Geplaatst op
  • 0
Een vederlicht vogeltje sluit 2016 af

Hoe een oud vrouwtje vreselijk viel, werd geholpen door een antiekhandelaartje en vervolgens het jaar op een perfecte manier afsloot.

Deze zomer vond ik, heel laat in de avond, op straat, vlak bij de winkel, een klein lief vogeltje. Het was een oud vrouwtje, gestruikeld over de punten van haar lila Prada schoentjes en heel erg lelijk terecht gekomen op haar hoofd. Ik vond haar per toeval en nam haar letterlijk op schoot. En terwijl we daar zaten, in een steeds groter wordende plas bloed, kletsten we met elkaar, op aanraden van de man van 112. Haar verhalen in mijn ene oor, de man van 112 in mijn andere. Meerdere omstanders stopten, hielpen. Maar ik zat daar met deze prachtige frêle, vederlichte dame van 94 jaar die een avondje uit was geweest op haar Prada's. Nooit duurde het langer voor een ambulance kwam. 

Fast Forward naar vandaag. 

Ik zit in de winkel en de telefoon gaat. 
"Dag mevrouw, u spreekt met Maria, u heeft me van de zomer zo lief geholpen toen ik gevallen was. Ik ben nu (!!!) uit het ziekenhuis en ik wil u graag bedanken voor uw hulp."
"U mag kiezen, u krijgt een fles wijn, een bos bloemen of ik koop wat bij u in de winkel." 

Dit werd geponeerd met een stelligheid waar eigenlijk elke keuze uit was verdwenen en waarbij meteen duidelijk werd dat ik er niet onder uit kon. En dit alles in dat mooie keurige Nederlands van een andere, bijna verdwenen, generatie. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. 
En hoewel ik haar meerdere malen ervan probeerde te overtuigen dat ik een kado totaal overbodig vond (en vindt), wilde ze van geen wijken weten. 
Uiteindelijk gaf ik toe en zei dat ik het dan heel leuk zou vinden als ze bij mij in de winkel wat wilde komen kopen. 

Waarop ze antwoordde met de onsterfelijke woorden: "Mevrouw, dat is dan afgesproken. Ik heb geen idee wat u verkoopt, maar ik kom het morgen halen". 

Zelden zo hard moeten lachen, mijn hele dag was goed, wat zeg ik, mijn hele jaar. Wat een perfecte afsluiting van 2016, niets meer aan doen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Copyright 2022 Hart & Anders Powered by Lightspeed
Bank transfer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »