Volvo Ocean Race mood board

Volvo Ocean Race mood board

Volvo Ocean Race

Nog drie dagen, dan finisht de Volvo Ocean Race 2017-2018 bij ons in Scheveningen.  (Ze zeggen wel dat hij in Den Haag eindigt, maar dat is niet helemaal waar, het strand en de haven zijn van Scheveningen en Den Haag mag een beetje meedoen. )

 

De Volvo Ocean Race. Zeven identieke boten, 45.000 nautische mijlen in nog geen jaar. Een wedstrijd voor stoere mannen en echte vrouwen. Ze varen de race van hun leven. Stormen, huizehogen golven, striemende regen, snijdende wind, brandende zon. Water dat over de boeg slaat en alles kledder nat achterlaat. Dat is de Volvo Ocean Race.

 

Vertalen naar je interieur 

En als je dat gevoel nou wilt vertalen naar je interieur?  De kracht van de elementen, de zee, de wind, het water, zeilen. Hoe kun je dat doen?.

 

Wij hebben erover nagedacht en maakten dit moodboard voor je met de Volvo Ocean Race in gedachten. Waarbij we weg zijn gebleven van schelpjes,  de zeesterren en de zandkleuren.  Alles mag natuurlijk, wie zijn wij, maar probeer het eens anders.

 

En ga dan voor stoer, voor robuust., voor ijzer, voor sterke stoffen, voor doorleefde materialen. De kleuren van de zee en de wolken. .

 

Kleuren

Het grijs van een wolkenlucht die op het punt staat open te breken. Het vage blauw dat de zee krijgt als een storm net is gaan liggen en het water weer tot rust komt. Het blauw van een zee die langzaam weer vriendelijk wordt, waar je weer even op adem kunt komen.

Combineer dat  blauw en grijs met oranje. Oranje van een zonsondergang op zee of aan het strand.  Overweldigend mooi.

(Gek hoe oranje eigenlijk altijd met felheid (en voetbal)  wordt geassocieerd, terwijl het toch ook de laatste kleur is die de zon laat zien, voordat de dag overgaat in de nacht.   Het ultieme moment om de dag te overdenken. Zen…. )

 

En als de zon dan onder gaat, midden op zee, dan komt daar eerst de schemering, waarin de oranje gloed langzaam overgaat naar bijna paars om vervolgens diepzwart te eindigen. Met een oneindige hoeveelheid sterren. Dus pak die kleur ook mee, ergens, dat bijna paars.

 

In de praktijk 

En nee, die kleuren hoeven natuurlijk niet allemaal op je muur. Dat raden we zelfs ten zeerste af, we willen een nautische sfeer oproepen. Niet een soort psychedelische ervaring uit de jaren 70 na een pilletje teveel LSD.

 

Kies een kleur voor je muur, degene die je het mooist vind stel ik voor,  en gebruik de rest van de kleuren om de kamer mee aan te kleden. Blinds in een stoer linnen in het oranje van de zonsondergang. Grijs voor bijvoorbeeld twee  ijzeren stoeltjes om  te zitten of  je kleren op te leggen.  Kussens in een antieke tijk, afkomstig van een oude salonboot. Verf de binnenkant van een kast in een diep nachtblauw.  Het begin is er van een stoere zee kamer.

 

Unieke schatten

En ga dan op jacht naar een aantal unieke schatten om puntjes op de i te zetten. 

Originele, authentieke modelbootjes. Niet uit een fabriek, maar door een liefhebber ooit lang geleden in elkaar geknutseld tijdens de lange winteravonden dat hij niet kon zeilen. Lampen van oude scheepstoeters. Of schilderijtjes van bootjes. Niet te gelikt, niet te goed, niet van slagschepen. Maar van een dapper bootje op weg naar de horizon.

 

Waar te koop? 

En weet je wat het leuke is, maar dat voelde je wel al aankomen,  al dit en meer kun je vinden, bij Hart & Anders  of bij onze collega’s in de Frederikstraat in Den Haag.  

 

Wij hebben de unieke vondstens om je nautische kamer net dat beetje extra te geven.  De stoelen, het bankje, de kussens, de naïeve modelbootjes en schilderijen,  de lampen van scheeptoeters, wij hebben ze in de winkel staan.

 

Stoere stoffen vind je bij Les Tissus Colbert of Minty, bij ons in de straat. Voor mooie verf moet je net wat verder lopen (maar 5 minuutjes) naar Verfhandel van Laar aan de Bankastraat.

 

Kom langs om het te bekijken, je bent van harte welkom.

 

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Copyright 2024 Hart & Anders Powered by Lightspeed
Bank transfer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »