Regrets, I have a few

Regrets, I have a few

Hoe een droompaard toch weer verkocht werd

REGRETS I HAVE A FEW 
Ooit was ik op een veiling in het noorden van ons land en daar kwam een prachtig schildersmodel van een paard onder de hamer. Prachtig gemaakt, alles kon bewegen, tot aan z'n oortjes toe. Ik wilde het toen graag hebben en was fanatiek aan het bieden. Helaas waren er een aantal mensen nog fanatieker dan ik en ook nog eens gezegend met beduidend meer geld. Kavel dus voor mijn neus weggekaapt. Jammer, helaas, kan gebeuren, het leven gaat door. Toch bleef dit beeld sindsdien door mijn hoofd spoken. 

En lang leve het internet. Want inkopen doe ik tegenwoordig ook wel eens vanachter mijn computer en dan over de hele wereld.(Echt reizen is natuurlijk veel leuker, maar je kunt niet overal tegelijkertijd zelf bij zijn en dan is dit een leuk alternatief) 

En zo kwam ik terecht op een veilingsite in de good ol'US of A zo'n zelfde schildermodel tegen. (of eigenlijk not meer so good ol' US of A sinds Trump maar dat is een heel ander verhaal) Weliswaar een replica, maar toch een jaar of vijftig oud. Zowel een schriftelijk bod uitgebracht als een nacht opgezeten om de veiling online te volgen. Dit.Mocht. Niet. Meer. Mis Gaan. 

Ging het ook niet. Paard was van mij. Vier weken onderweg geweest en toen was íe daar. Net zo mooi als op de foto, net zo mooi als in mijn herinnering.

En toen........ 

Toen bedacht ik dat het leuk zou zijn om dit paard toch even een paar dagen in de etalage van de winkel te zetten. Gewoon om te laten zien dat we ook dit soort heel mooie dingen verkopen en om lekker naar te kunnen kijken terwijl ik aan het werk was. Idiote prijs aan gehangen. Nog geen 24 uur staat 'ie daar te pronken. Komt er iemand binnen: 
-'Goedemiddag mevrouw, wat kost dat mooie paard in de etalage?". 
Ik geef het antwoord in de veronderstelling dat dat wel zou afschrikken. Nee dus. 
-"Oh, dat valt me niet tegen, pakt u maar in". 
En dat deed ik!!! Blijk ik toch gewoon een handelaar te zijn. Erg he?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Copyright 2024 Hart & Anders Powered by Lightspeed
Bank transfer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »